Román szelet
Román szelet
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 25 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • kakaó - 5 dekagramm
  • háztartási keksz - 30 dekagramm
  • dió - 5 dekagramm
  • mazsola - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Ramát, a cukrot, a tojást és a kakaót nagyon kis lángon, vagy gőz fölött összefőzzük, majd hozzáadjuk az összetört kekszet, az apróra vágott diót és a mazsolát. Az egészet jól összekeverjük és egy folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Ráhajtjuk a maradék fóliát és kb. egy napra hűtőbe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát és szeletelve tálaljuk.