Feltöltve:

Ropogós diós

80
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

szögletes keksz20 dekagramm
kókuszreszelék10 dekagramm

A tésztához

tojásehérje6 darab
durvára vagdalt dió10 dekagramm
kókuszreszelék8 dekagramm
cukor20 dekagramm
liszt3 evőkanál
sütőpor0.5 csomag

A krémhez

tojássárgája6 darab
cukor7 evőkanál
liszt7 evőkanál
tej6 dl
margarin25 dekagramm
vaníliás cukor4 csomag
lefőzött kávé0.5 dl
vaniliaaroma0.5 pohár

Desszertek: Ropogós diós a sok

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket habbá verjük, közben minden hozzávalót beleszórunk a lisztet utoljára. Óvatosan összedolgozzuk. Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát és kb. 20 percig közepes lángon sütjük (tűpróba!).

2

A krémhez a tejet feltesszük melegedni. A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzá egy keveset a melegedő tejből, és ezzel is kikeverjük. A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe, majd szapora kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről, és langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a margarint, és óvatosan eloszlatjuk benne.

3

A kihűlt vaníliakrém háromnegyed részét a tésztára kenjük, ezután kirakjuk háztartási keksszel. A maradék krémbe belekeverjük a kávét, a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk, és megszórjuk kókuszreszelékkel. Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra megpuhul.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem