Feltöltve:

Ropogós epres rudacskák

45
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt, a fele rétesliszt is lehet35 dekagramm
Ráma12 dekagramm
kristálycukor6 evőkanál
1 csipetnyi
rum2 evőkanál
tejföl (kb)1 evőkanál
tojássárgája2 darab

A töltelékhez

eper30 púpos evőkanál
kristálycukor2 evőkanál

A nyújtáshoz

finomliszt1 kevés

A lekenéshez

tojásfehérje1 darab

A sütéshez

olaj1 adag

A tetejére

vaníliás cukor2 evőkanál

Desszertek: Ropogós epres rudacskák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a hideg Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órán át pihentetjük. Ezalatt az epret megmossuk, kicsumázzuk, félcentis kockákra vágjuk és a cukorral összeforgatva félretesszük. A pihentetett tésztát belisztezett gyúródeszkán 2 milliméter (azaz késfok) vastagságúra, 35x35 cm-esre nyújtjuk és derelyemetszővel, vagy késsel kb. 7 cm-es négyzetekre szabjuk. Enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. A cukros epret kinyomkodjuk és a tészták egyik felére halmozzuk. A tészta másik felét ráhajtjuk, a tésztaszélek találkozásánál jól lenyomkodjuk. Egy nagyobbacska lábasba jó kétujjnyi olajat öntünk és megforrósítjuk. Az epres rudacskákat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosasra sütjük benne, végül konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem