Ropogós karamellás almák
Hozzávalók
Carte d'Or Vanília jégkrém | 4 gombóc |
---|---|
alma meghámozva, kimagozva és kockára vágva | 400 gramm |
Ráma | 50 gramm |
barna cukor | 50 gramm |
fahéj | 0.5 teáskanál |
keksz összetörve | 125 gramm |
pirított mogyoró aprítva | 20 gramm |
aprított dió | 20 gramm |
karamell öntet | 100 gramm |
Desszertek: Ropogós karamellás almák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Pirítsuk az almát egy nagyobb serpenyőben a cukros-fahéjas margarinon, közepes hőfokon körülbelül 15 percig, vagy amíg az almák meg nem puhulnak.
2
Egy tálban keverjük össze a kekszet az aprított magvakkal.
3
Melegítsük fel a karamell öntetet egy kisebb serpenyőben vagy a mikrohullámú sütőben.
4
Osszuk el a megpuhult almákat négy tálkába vagy szufléformába, majd szórjuk rá a kekszes keveréket.
5
Tegyünk minden adag tetejére egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégrémet, majd a fagylaltot öntsünk nyakon a meleg karamell öntettel és azonnal tálaljuk.