Feltöltve:

Ropogós müzliszelet

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

sótlan Rama18 dekagramm
méz14 dekagramm
barna cukor25 dekagramm
zabpehely35 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
dió vagy mogyoró10 dekagramm
mazsola (8-8 dkg) kis kockákra vágva16 dekagramm
vágott aszalt papaja vagy mangó1 kevés
aszalt sárgabarack1 kevés
tisztított tökmag1 marék
őrölt mandula5 dekagramm
őrölt szezámmag5 dekagramm

Desszertek: Ropogós müzliszelet a sok

Elkészítés

1. lépés

A sütőt közepesen forróra (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) előmelegítjük. Egy kb. 23 centis oldalú, 5 centi magas, négyszög alakú tepsit sütőpapírral kibélelünk. A Ramát kis lábasban felolvasztjuk és kevergetve előbb a mézet, majd ha sima, a cukrot is hozzáadjuk. Kis lángon folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük, amíg a cukor el nem olvad benne, majd 1-2 percre nagy lángra állítjuk, hogy kissé besűrűsödjön és olyan legyen, mint egy jó karamell. A tűzről lehúzzuk és az összes többi hozzávalót belekeverjük. A masszát a kibélelt tepsibe töltjük és forró vízbe mártott evőkanállal egyenletesen belenyomkodjuk. Az előmelegített sütőben közepes lánggal 15 percig sütjük. Ha kihűlt, óvatosan körbevágjuk, vágódeszkára borítjuk és miután a sütőpapírt lehúztuk róla, hagyjuk kihűlni. Végül 3x3 szeletre felvágjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem