A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, azután a porcukorral, csipetnyi sóval, a tojássárgával és a tejföllel összedolgozzuk. A töltelékhez a diót, a mogyorót, a mandulát, meg a csokoládét durvára vágjuk. 3 tojást a porcukorral, a mézzel, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a keményítővel összekeverünk, az előzőeket beledolgozzuk.
Egy 30x30 centis tepsit margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C), kb. 8 perc alatt elősütjük. A tésztát a lekvárral megkenjük, azután a tojásos, mézes, mogyorós, csokoládés keveréket egyenletesen rásimítjuk. Változatlan lánggal 15-18 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csinos, rombusz alakú szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.