Rothschild szelet
Rothschild szelet
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tepsi kikenéséhez

    • Rama sütőmargarin - 2 dekagramm
    • finomliszt - 1 evőkanál

    A tetejére

    • Rama sütőmargarin - 5 dekagramm
    • méz - 5 dekagramm
    • sárgabaracklekvár - 5 evőkanál
    • finomliszt - 5 dekagramm
    • étkezési keményítő - 3 dekagramm
    • porcukor - 1 darab
    • tojás - 3 darab
    • dió, földimogyoró, egész hámozott mandula - 15 dekagramm

    A tésztához

    • finomliszt - 25 dekagramm
    • porcukor - 6 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tojássárgája - 2 darab
    • tejföl - 1 evőkanál
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • Rama sütőmargarin - 12.5 dekagramm

    A nyújtáshoz

    • finomliszt - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, azután a porcukorral, csipetnyi sóval, a tojássárgával és a tejföllel összedolgozzuk. A töltelékhez a diót, a mogyorót, a mandulát, meg a csokoládét durvára vágjuk. 3 tojást a porcukorral, a mézzel, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a keményítővel összekeverünk, az előzőeket beledolgozzuk. Egy 30x30 centis tepsit margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C), kb. 8 perc alatt elősütjük. A tésztát a lekvárral megkenjük, azután a tojásos, mézes, mogyorós, csokoládés keveréket egyenletesen rásimítjuk. Változatlan lánggal 15-18 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csinos, rombusz alakú szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.