dió, földimogyoró, egész hámozott mandula
- 15 dekagramm
A tésztához
finomliszt
- 25 dekagramm
porcukor
- 6 dekagramm
só
- 1 csipetnyi
tojássárgája
- 2 darab
tejföl
- 1 evőkanál
sütőpor
- 0.5 csomag
Rama sütőmargarin
- 12.5 dekagramm
A nyújtáshoz
finomliszt
- 1 darab
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, azután a porcukorral, csipetnyi sóval, a tojássárgával és a tejföllel összedolgozzuk. A töltelékhez a diót, a mogyorót, a mandulát, meg a csokoládét durvára vágjuk. 3 tojást a porcukorral, a mézzel, az olvasztott margarinnal, a liszttel és a keményítővel összekeverünk, az előzőeket beledolgozzuk.
Egy 30x30 centis tepsit margarinnal kikenünk, liszttel behintjük. A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C), kb. 8 perc alatt elősütjük. A tésztát a lekvárral megkenjük, azután a tojásos, mézes, mogyorós, csokoládés keveréket egyenletesen rásimítjuk. Változatlan lánggal 15-18 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd csinos, rombusz alakú szeletekre vágjuk. Tálaláskor a tetejére porcukrot szitálunk.