Rózsa briós
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 5 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojássárgája | 3 darab | |
tojássárgája a kenéshez | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Rózsa briós a sok Briós recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a cukorral és az 1 deci tejjel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi anyagot és kelt tésztát készítünk belőle.
2
Kelesztés után átgyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. 5 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Egy kevés Ramát felolvasztunk és a kiszúrt korongok egyik oldalát lekenjük, majd a Ramás felükkel kifelé elkezdjük összerakni a rózsákat.
3
Minden második muffín sütőt Ramával kikenünk és az összerakott rózsákat beletesszük. Még kelesztjük, majd tojással lekenjük, kristálycukorral megszórjuk és 180 fokon készre sütjük.