Rózsa briós
Rózsa briós
  • timer20 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 50 dekagramm
  • olvasztott Rama - 5 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tej - 2.5 dl
  • tojássárgája - 3 darab
  • tojássárgája a kenéshez - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a cukorral és az 1 deci tejjel felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi anyagot és kelt tésztát készítünk belőle.
  2. Kelesztés után átgyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. 5 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát. Egy kevés Ramát felolvasztunk és a kiszúrt korongok egyik oldalát lekenjük, majd a Ramás felükkel kifelé elkezdjük összerakni a rózsákat.
  3. Minden második muffín sütőt Ramával kikenünk és az összerakott rózsákat beletesszük. Még kelesztjük, majd tojással lekenjük, kristálycukorral megszórjuk és 180 fokon készre sütjük.