Rózsa szelet
Rózsa szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 45 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • cukor - 15 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • kakaópor - 2 dekagramm

Mázhoz

  • tojássárgája - 3 darab
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • cukor - 15 dekagramm

Hintéshez

  • darált dió - 1 kevés
  • cukor - 1 darab

Lapok kenéséhez

  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipót formálunk. Egy cipóba a kakaóport beledolgozzuk, majd kinyújtjuk egyenként. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy lapot az aljára nyújtunk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukrozott dióval, erre rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral, megszórjuk cukrozott darált dióval, végül a 3. lappal befedjük. Villával itt-ott megszurkáljuk és sütjük. A megsült, meleg tészta tetejére a mázat elkészítjük. A máz hozzávalóit jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.