Rózsa szelet
Hozzávalók
liszt | 45 dekagramm | |
---|---|---|
zsír vagy Rama | 18 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
kakaópor | 2 dekagramm |
Máz
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 15 dekagramm |
A lapok kenéséhez
baracklekvár | 1 darab |
---|
A lapok hintéséhez
darált dió | 1 kevés |
---|
Desszertek: Rózsa szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipót formálunk. Egy cipóba a kakaóport beledolgozzuk, majd egyenként kinyújtjuk a cipókat. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy lapot az aljára nyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval, rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral és darát dióval megszórjuk, végül a 3. lappal befedjük és sütjük. A kihűlt tészta tetejére a mázat elkészítjük. A hozzávalókat jól kikeverjük és a tésztára simítjuk.