Feltöltve:

Rózsafánk

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

búzaliszt250 gramm
tejföl (20 %-os)150 milliliter
porcukor2 gramm
őrölt fahéj4 gramm
Ráma50 gramm
tojássárgája3 darab
1 csipetnyi
étolaj a sütéshez1 adag

Díszítés

baracklekvár1 darab
porcukor1 darab

Desszertek: Rózsafánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzátesszük az összes hozzávalót és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.

2

A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és három különböző átmérőjű kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztalapokat körben 1 cm mélyen bevagdossuk késsel, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.

3

Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig ahhoz, hogy átsüljenek.

4

A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk és barackízzel kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

105"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem