A lisztet elmorzsoljuk a Ramával, majd hozzátesszük az összes hozzávalót és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk és három különböző átmérőjű kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle. A kiszúrt tésztalapokat körben 1 cm mélyen bevagdossuk késsel, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket. Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak, de elég ideig ahhoz, hogy átsüljenek.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk és barackízzel kínáljuk.