Feltöltve:

Rózsafánk mézes ribizliöntettel

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Az öntethez

méz4 evőkanál
mirelit ribizli25 dekagramm

A sütéshez

olaj1 darab

A tésztához

liszt60 dekagramm
porcukor3 evőkanál
rum0.5 dl
tejföl1 dl
tojássárgája4 darab
1 csipetnyi
élesztő3.5 dekagramm
langyos tej2.6 dl
olvasztott Rama4 evőkanál

Desszertek: Rózsafánk mézes ribizliöntettel a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A liszthez adjuk a porcukrot, a rumot, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót és az élesztőt. Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük. Az olvasztott Ramával hólyagosra dagasztjuk, majd letakarjuk, vagy kelesztőtálba tesszük és duplájára kelesztjük.

2

A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. Fél cm-re nyújtjuk és 3 különböző méretű pogácsakiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle. A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy, hogy a közepük egészben maradjon. A közepüket megkenjük vizes ecsettel. A három, különböző méretű korongot egymásra fektetjük, a közepüket összenyomjuk és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük. Közepesen meleg olajban megsütjük és lecsepegtetjük.

3

A mézet karamellizáljuk és hozzáadjuk a ribizlit, majd lassú tűzön 8-10 percig főzzük. A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe mézes ribizliöntetet kanalazunk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem