Rózsaszín cicatorta
Hozzávalók
krem
cukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
csokoládé | 1 tábla | |
csokoládés pudingpor | 1 csomag | |
tejszín | 1 csomag | |
Ráma | 1 kocka |
Rűzsaszín bevonat
marcipán a díszítéshez | 1 kevés | |
---|---|---|
piros ételfesték | 1 kevés | |
tej (amennyit a habpor előír) | 1 kevés | |
tejszín ízű habpor | 2 csomag |
Piskóta
tojássárgája | 8 darab | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
forró víz (75 ml) | 8 evőkanál | |
sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
liszt | 23 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojásfehérje | 8 darab |
Desszertek: Rózsaszín cicatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Piskótatésztát készítünk: előbb a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a nyolc kanál forró vizet, majd állandó keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Ramával kikent és zsemlemorzsázott, téglalap alakú tepsibe öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Egy zacskó tejszínbe felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét, majd beleszórjuk a kakaóport is. Egy másik edényben kb. 1 dl tejben elkeverjük a pudingot és hozzáöntjük a tejszínes csokoládéhoz. Besűrítjük, majd félretesszük hűlni. A már kihűlt krémet robotgéppel összekeverjük a Ramával és a porcukorral. Ezzel töltjük meg a piskótát.
A cicaforma testét kivágjuk a tésztából, majd vízszintesen három részre vágjuk és a rétegeket megkenjük a krémmel. Ezután kivágjuk a maradék piskótából a lábakat, amit vízszintesen kettévágunk, megkenünk és a krémmel hozzáillesztjük a cica testéhez. A maradék krémmel beborítjuk a tortát.
A habport az utasítás szerint elkészítjük annyi különbséggel, hogy az előírt tejmennyiség helyett a két zacskóhoz csak kb. 2-2,5 dl tejet használjuk csak fel, hogy a habot keményre fel lehessen verni, majd a színezővel a kívánt színre keverjük ki. Csillagcsöves zsákba helyezzük a krémet és a cica testét beborítjuk vele.
A füleket, a szemeket, az orrot, a száját, a körmeit és a farkát marcipánból formázzuk meg.