Rózsaszín cicatorta
Rózsaszín cicatorta
  • timer80 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • cukor - 20 dekagramm
    • kakaó - 2 evőkanál
    • csokoládé - 1 tábla
    • csokoládés pudingpor - 1 csomag
    • tejszín - 1 csomag
    • Ráma - 1 kocka

    Rűzsaszín bevonat

    • marcipán a díszítéshez - 1 kevés
    • piros ételfesték - 1 kevés
    • tej (amennyit a habpor előír) - 1 kevés
    • tejszín ízű habpor - 2 csomag

    Piskóta

    • tojássárgája - 8 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • forró víz (75 ml) - 8 evőkanál
    • sütőpor - 2 csapott mokkáskanál
    • liszt - 23 dekagramm
    • cukor - 20 dekagramm
    • tojásfehérje - 8 darab

    Elkészítés:

    1. Piskótatésztát készítünk: előbb a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük a sárgáját. Hozzáadjuk a nyolc kanál forró vizet, majd állandó keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzákeverjük. Ramával kikent és zsemlemorzsázott, téglalap alakú tepsibe öntjük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
    2. Egy zacskó tejszínbe felolvasztjuk a kockákra tördelt csokoládét, majd beleszórjuk a kakaóport is. Egy másik edényben kb. 1 dl tejben elkeverjük a pudingot és hozzáöntjük a tejszínes csokoládéhoz. Besűrítjük, majd félretesszük hűlni. A már kihűlt krémet robotgéppel összekeverjük a Ramával és a porcukorral. Ezzel töltjük meg a piskótát.
    3. A cicaforma testét kivágjuk a tésztából, majd vízszintesen három részre vágjuk és a rétegeket megkenjük a krémmel. Ezután kivágjuk a maradék piskótából a lábakat, amit vízszintesen kettévágunk, megkenünk és a krémmel hozzáillesztjük a cica testéhez. A maradék krémmel beborítjuk a tortát.
    4. A habport az utasítás szerint elkészítjük annyi különbséggel, hogy az előírt tejmennyiség helyett a két zacskóhoz csak kb. 2-2,5 dl tejet használjuk csak fel, hogy a habot keményre fel lehessen verni, majd a színezővel a kívánt színre keverjük ki. Csillagcsöves zsákba helyezzük a krémet és a cica testét beborítjuk vele.
    5. A füleket, a szemeket, az orrot, a száját, a körmeit és a farkát marcipánból formázzuk meg.