Rózsi szelet
Hozzávalók
A tetejére
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
A tésztához
liszt | 45 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 18 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
tejföl | 1 darab |
A krémhez
vaníliapuding | 1 csomag | |
---|---|---|
tej | 2.5 dl | |
Rama margarin | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
sárgabaracklekvár | 1 darab |
Desszertek: Rózsi szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre veszem. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mind a három lapot (két sárga, egy kakaós) közepes méretű tepsiben, 180 fokon kisütöm. Az alsó, világos lapra a sárgabaracklekvárt kentem, majd a csokis lapot ráhelyeztem.
2
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és porcukorból krémet készítek. A kihűlt pudinggal összekeverem, és a csokis lapra simítom. Ennek a tetejére a világos lapot tettem, és a gőz felett felvert tojásfehérjehabot rákentem. A habot olvasztott csokival díszítettem.