Rózsi szelet
Rózsi szelet
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tojásfehérje - 3 darab
    • porcukor - 20 dekagramm

    A tésztához

    • liszt - 45 dekagramm
    • Rama margarin - 18 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 csomag
    • tojássárgája - 3 darab
    • kakaópor - 2 dekagramm
    • tejföl - 1 darab

    A krémhez

    • vaníliapuding - 1 csomag
    • tej - 2.5 dl
    • Rama margarin - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • sárgabaracklekvár - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre veszem. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. Mind a három lapot (két sárga, egy kakaós) közepes méretű tepsiben, 180 fokon kisütöm. Az alsó, világos lapra a sárgabaracklekvárt kentem, majd a csokis lapot ráhelyeztem.
    2. A pudingot a tejjel a szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és porcukorból krémet készítek. A kihűlt pudinggal összekeverem, és a csokis lapra simítom. Ennek a tetejére a világos lapot tettem, és a gőz felett felvert tojásfehérjehabot rákentem. A habot olvasztott csokival díszítettem.