Rózsika diótortája
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Tészta
tojásfehérje | 6 darab |
---|---|
cukor | 20 dekagramm |
darált dió | 30 dekagramm |
Töltelék
cukor | 15 dekagramm |
---|---|
vaníliarúd | 1 darab |
tojássárgája | 6 darab |
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm |
Desszertek: Rózsika diótortája a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: a tojásfehérjét a cukorral kissé felverem, majd hozzáadom a darált diót. Tortalapot sütök belőle, 6 db-ot. A tortaformát jól kikenem Ramával, lisztezem és lassú tűznél sütöm a lapokat.
2
Töltelék: a cukorból szirupot főzök, benne a vaníliarúddal. Kicsit hagyom hűlni, majd majd belekeverem a 6 tojás cukorral kikevert sárgáját, majd állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Ha kihűlt, belekeverem a Ramát.
3
A lapokat megtöltöm, a tetejére csokireszeléket hintek. Másnap fogyasztható.