Rudolf aprósüti
Hozzávalók
porcukor cukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 60 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
étcsoki | 8 kocka | |
olaj a csoki olvasztásához | 1 kevés | |
francia drazsé | 1 kevés | |
perec alakú ropi | 1 csomag |
Desszertek: Rudolf aprósüti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet egy nagy tálba tesszük. Beleszórjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd jól összekeverjük. Beletesszük a Ramát, a 2 egész tojást és tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órán át hagyjuk a hűtőben pihenni. Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk és gomba alakú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés. A rénszarvasunk orra lehet francia drazsé, szemeit olvasztott, zacskóba töltött étcsokiból rajzoljuk, az agancsát perec alakú ropiból készítjük el. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt megsül. Sütés közben nem fognak egymásra dagadni, ezért lehet sűrűn rakni, amennyire az agancs engedi.