Rudolf aprósüti
Rudolf aprósüti
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor cukor - 30 dekagramm
  • liszt - 60 dekagramm
  • Ráma - 25 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • sütőpor - 1 csomag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • étcsoki - 8 kocka
  • olaj a csoki olvasztásához - 1 kevés
  • francia drazsé - 1 kevés
  • perec alakú ropi - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük. Beleszórjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd jól összekeverjük. Beletesszük a Ramát, a 2 egész tojást és tésztát gyúrunk. A tésztát 1 órán át hagyjuk a hűtőben pihenni. Lisztezett gyúródeszkán kb. félcentisre kinyújtjuk és gomba alakú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Ezután következik a díszítés. A rénszarvasunk orra lehet francia drazsé, szemeit olvasztott, zacskóba töltött étcsokiból rajzoljuk, az agancsát perec alakú ropiból készítjük el. Előmelegített sütőben 180 fokon 7-8 perc alatt megsül. Sütés közben nem fognak egymásra dagadni, ezért lehet sűrűn rakni, amennyire az agancs engedi.