Rugelach
Hozzávalók
A töltelékhez
barnacukor | 40 gramm | |
---|---|---|
fahéj (őrölt) | 4 gramm | |
mandula (durvára tört) | 50 gramm | |
baracklekvár | 120 gramm |
A tésztához
natúr krémsajt (Mascarpone) | 12 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
nádcukor | 5 dekagramm | |
búzaliszt | 17 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Rugelach a sok
Elkészítés
A krémsajtot, a Ramát és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük.)
Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a durvára vágott mandulát.
A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben, ha szükséges, vékonyan lisztezzük a tészta felületét. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifliformára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd.) A másik adag tésztát is hasonlóan elkészítjük.
180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis, diós, mogyorós töltelékkel is.