Rugelach
Rugelach
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • barnacukor - 40 gramm
    • fahéj (őrölt) - 4 gramm
    • mandula (durvára tört) - 50 gramm
    • baracklekvár - 120 gramm

    A tésztához

    • natúr krémsajt (Mascarpone) - 12 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
    • nádcukor - 5 dekagramm
    • búzaliszt - 17 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A krémsajtot, a Ramát és a cukrot gépi vagy kézi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és összegyúrjuk. Fóliával letakarjuk és minimum 1 órára a hűtőbe tesszük. (Még jobb, ha egy egész napot pihentetjük.)
    2. Elkészítjük a tölteléket. Összekeverjük a cukrot, a fahéjat és a durvára vágott mandulát.
    3. A hűtőből kivett tésztát kettéosztjuk, az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. Másik feléből lisztezett deszkán 25-28 cm átmérőjű kört nyújtunk. A tészta a krémsajt miatt könnyebben szakad, ezért is fontos a hideg helyen való pihentetés. Nyújtás közben, ha szükséges, vékonyan lisztezzük a tészta felületét. A tésztát megkenjük baracklekvárral, majd rászórjuk a mandulás tölteléket. 12 cikkre vágjuk a tésztát. A cikkeket a széles végüknél kezdve kifliformára feltekerjük, és a tepsibe helyezzük. (Nem baj, ha a töltelék kilátszik a kifliből, süléskor a cukor enyhén karamellizálódik majd.) A másik adag tésztát is hasonlóan elkészítjük.
    4. 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük a kifliket. Hagyjuk a tepsiben kihűlni őket, mert melegen még nagyon puhák, könnyen eltörnek. Tölthetjük csokis, diós, mogyorós töltelékkel is.