Rumba szelet
Hozzávalók
cukor | 18 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 60 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojássárgája | 4 darab | |
sütőpor | 1 csomag |
Töltelék
Ráma | 18 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 18 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
bármilyen izű gyümölcslekvár | 3 evőkanál | |
rum | 0.5 dl | |
keserű kakaópor | 3 dekagramm |
Tetejére
tojásfehérje | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Rumba szelet a sok
Elkészítés
1
A Ramát a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd 3 részre osztjuk és lapokban megsütjük, előmelegített sütőben 20 -25 perc alatt. Az egyik lapot darabokra törjük, majd 2 dl langyos tejben megáztatjuk, belekeverjük a lekvárt és a rumot, a kakaóport, a porcukrot és a Ramát. Ezt a krémet a két tésztalap közé kenjük. A tojások fehérjéjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére kenjük. Villával díszijük, vagy megszórhatjuk színes tortadarával.