Feltöltve:

Rumos bukta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

lekvár a töltelékhez1 pohár
rum3 evőkanál
kristálycukor12 dekagramm
tojássárgája6 darab
tej5 dl
instant élesztő5 dekagramm
liszt1 kilogramm
citrom reszelt héja1 darab
Ráma10 dekagramm

Desszertek: Rumos bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

Egy evőkanálnyi cukrot, egy kevés lisztet és 1/2 dl langyos tejet összekeverünk, belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percig hagyjuk kelni. A lisztet beleszitáljuk egy nagy keverőtálba és a közepébe nyomott mélyedésbe beleöntjük a langyos élesztős keveréket. Néhány percig kelesztjük, majd belekeverjük a langyos tejet, a tojássárgájákat, a cukrot, a rumot, a reszelt citromhéjat és kézzel olyan simára gyúrjuk, hogy elváljon a tál oldalától. Ruhával letakarjuk, langyos helyre tesszük és megkelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 8x5 cm nagyságú téglalapokra vágjuk. A közepükre egy kanál lekvárt teszünk és a sarkait összefogva egy batyuformát készítünk. A buktát olvasztott Ramába mártjuk és a sütőlapon egymás mellé rakjuk úgy, hogy a sima oldaluk legyen fölfelé. Még 20 percig kelesztjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. A kész buktákat megszórjuk porcukorral és frissen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem