Rumos-csokis szelet
Rumos-csokis szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 50 dekagramm
  • kakaópor - 3 evőkanál
  • Rama (olvasztva) - 25 dekagramm
  • langyos tej - 2 dl
  • cukor - 25 dekagramm
  • rumaroma - 1 kevés
  • olaj - 2 evőkanál
  • étcsokoládés tortabevonó - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kekszet a kakaóporral összekeverjük, beleöntjük a Ramát, majd a langyos tejben elkevert cukrot és az ízlés szerinti rumaromát.
  2. Ezt a masszát kb. egy 25x35-40 cm-es tálcára, vagy jénai tepsire terítjük egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodjuk, hogy sima legyen a teteje.
  3. Forró vízgőzön felolvasztjuk az étcsokoládét az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntünk és elsimítjuk.
  4. 20 percire hűtőbe rakjuk, utána 3x3 centis kockákra vágjuk, vagy bármilyen méretűre, tetszés szerint.