Rumos csokis szelet
Hozzávalók
darált keksz | 500 gramm | |
---|---|---|
porcukor | 250 gramm | |
Rama Vajas Íz | 250 gramm | |
holland kakaópor | 4 evőkanál | |
Langyos tej | 250 milliliter | |
rum vagy rumaroma ízlés szerint | darab | |
Étcsokoládé | 100 gramm |
Sütéshez
Edény, sütő formája | szögletes tál vagy tepsi (kb 20x30cm-es), sütőpapírral bélelve |
---|
A rumos csokis szeletről
Mindenki szereti azokat a recepteket, amelyek nem rabolják az ember idejét. Főleg ha édességről van szó, és még a sütőt sem kell bekapcsolni a meleg nyári napokon. A rumos csokis szelet egy tipikusan ilyen, könnyen és gyorsan elkészíthető finomság. A rumos csokis szelet ihletője az egyik legnépszerűbb, tradicionális magyar édesség, az energiát adó rumos- kakaós Sport szelet volt. Aki kedveli a rumos-csokis ízvilágot, vagy csokoládérajongó, annak ez a recept kötelező. A rumos csokis szelet elkészítésének számtalan módja létezik. Az alap verzió elkészítéséhez a főbb összetevők a kakaópor, a darált keksz és a rum. Mázat is készíthetünk a rumos csokis szelethez, úgy is nagyon finom. Ha nincs otthon darált keksz a rumos csokis szelethez, ostyával is helyettesíthetjük, de így más végeredményt kapunk. Ha ostyát használunk, a citromot is elővehetjük, ugyanis a rumos csokis szelet nagyon finom citromlével párosítva. De ha szeretjük, vanília pudingot is keverhetünk a masszánkhoz, mert úgy is nagyon ízletes lesz. Ha gyerekzsúrra készülünk, kidíszíthetjük a rumos csokis szeletet fehér csokival dominó mintázatúra. A gyerekek biztosan imádni fogják! A rumos csokis szelet elkészítése még a hasznunkra is válhat, ha húsvét, vagy mikulás után készítjük el. Hiszen a rengeteg nyakunkon maradt csokinyuszi és csokimikulás pont kapóra jön a rumos csokis szelet megalkotásához, így nem vesznek kárba, és kidobnunk sem kell őket.
Elkészítés
Béleljünk ki egy 20x30cm-es tepsit vagy tálat sütőpapírral vagy folpack-kal.
A Rama Vajas Ízből tegyünk félre 20g-ot, később ez kerül majd a csokiba a süti tetejére.
A darált kekszet és a kakaóport keverjük össze.
A Rama Vajas Ízt (230g) egy kis lábasban olvasszuk fel, keverjük el benne a tejet, a cukrot és a rumaromát. Öntsük a darált kekszes keverékre és jól keverjük össze.
A masszát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk jól el, és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
A csokimázhoz olvasszuk fel az étcsokoládét, keverjük hozzá a félretett Rama Vajas Ízt (20g), majd az egészet öntsük a kihűlt süteményre. Simítsuk el és tegyük vissza a hűtőbe még fél vagy 1 órára.
Tálalás előtt meleg késsel vágjuk téglalap alakú szeletekre.