Feltöltve:

Rumos csokis szelet

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 2

Hozzávalók

darált keksz500 gramm
porcukor250 gramm
Rama Vajas Íz250 gramm
holland kakaópor4 evőkanál
Langyos tej250 milliliter
rum vagy rumaroma ízlés szerint darab
Étcsokoládé100 gramm

Sütéshez

Edény, sütő formája szögletes tál vagy tepsi (kb 20x30cm-es), sütőpapírral bélelve

A rumos csokis szeletről
Mindenki szereti azokat a recepteket, amelyek nem rabolják az ember idejét. Főleg ha édességről van szó, és még a sütőt sem kell bekapcsolni a meleg nyári napokon. A rumos csokis szelet egy tipikusan ilyen, könnyen és gyorsan elkészíthető finomság. A rumos csokis szelet ihletője az egyik legnépszerűbb, tradicionális magyar édesség, az energiát adó rumos- kakaós Sport szelet volt. Aki kedveli a rumos-csokis ízvilágot, vagy csokoládérajongó, annak ez a recept kötelező. A rumos csokis szelet elkészítésének számtalan módja létezik. Az alap verzió elkészítéséhez a főbb összetevők a kakaópor, a darált keksz és a rum. Mázat is készíthetünk a rumos csokis szelethez, úgy is nagyon finom. Ha nincs otthon darált keksz a rumos csokis szelethez, ostyával is helyettesíthetjük, de így más végeredményt kapunk. Ha ostyát használunk, a citromot is elővehetjük, ugyanis a rumos csokis szelet nagyon finom citromlével párosítva. De ha szeretjük, vanília pudingot is keverhetünk a masszánkhoz, mert úgy is nagyon ízletes lesz. Ha gyerekzsúrra készülünk, kidíszíthetjük a rumos csokis szeletet fehér csokival dominó mintázatúra. A gyerekek biztosan imádni fogják! A rumos csokis szelet elkészítése még a hasznunkra is válhat, ha húsvét, vagy mikulás után készítjük el. Hiszen a rengeteg nyakunkon maradt csokinyuszi és csokimikulás pont kapóra jön a rumos csokis szelet megalkotásához, így nem vesznek kárba, és kidobnunk sem kell őket.

Elkészítés

1. lépés

Béleljünk ki egy 20x30cm-es tepsit vagy tálat sütőpapírral vagy folpack-kal.
A Rama Vajas Ízből tegyünk félre 20g-ot, később ez kerül majd a csokiba a süti tetejére.

2. lépés

A darált kekszet és a kakaóport keverjük össze.
A Rama Vajas Ízt (230g) egy kis lábasban olvasszuk fel, keverjük el benne a tejet, a cukrot és a rumaromát. Öntsük a darált kekszes keverékre és jól keverjük össze.

3. lépés

A masszát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk jól el, és legalább fél órára tegyük hűtőbe.

4. lépés

A csokimázhoz olvasszuk fel az étcsokoládét, keverjük hozzá a félretett Rama Vajas Ízt (20g), majd az egészet öntsük a kihűlt süteményre. Simítsuk el és tegyük vissza a hűtőbe még fél vagy 1 órára.

5. lépés

Tálalás előtt meleg késsel vágjuk téglalap alakú szeletekre.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem