Rumos csokis szelet
Rumos csokis szelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 500 gramm
  • porcukor - 250 gramm
  • Rama Vajas Íz - 250 gramm
  • holland kakaópor - 4 evőkanál
  • Langyos tej - 250 milliliter
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint - darab
  • Étcsokoládé - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Béleljünk ki egy 20x30cm-es tepsit vagy tálat sütőpapírral vagy folpack-kal. A Rama Vajas Ízből tegyünk félre 20g-ot, később ez kerül majd a csokiba a süti tetejére.
  2. A darált kekszet és a kakaóport keverjük össze. A Rama Vajas Ízt (230g) egy kis lábasban olvasszuk fel, keverjük el benne a tejet, a cukrot és a rumaromát. Öntsük a darált kekszes keverékre és jól keverjük össze.
  3. A masszát öntsük a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk jól el, és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
  4. A csokimázhoz olvasszuk fel az étcsokoládét, keverjük hozzá a félretett Rama Vajas Ízt (20g), majd az egészet öntsük a kihűlt süteményre. Simítsuk el és tegyük vissza a hűtőbe még fél vagy 1 órára.
  5. Tálalás előtt meleg késsel vágjuk téglalap alakú szeletekre.

Sütéshez