Rumos-csokis szelet
Hozzávalók
Alap
tej | 2 dl | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor, de lehet kristálycukor is | 25 dekagramm | |
kakaó | 3 evőkanál | |
rumaroma | 1 pohár | |
darált keksz | 0.5 kilogramm |
Máz
csokoládé, kb. 10 dkg | 1 tábla | |
---|---|---|
étolaj | 5 evőkanál |
Desszertek: Rumos-csokis szelet a sok
Elkészítés
1
2 dl tejben feloldunk 1 kocka Ramát. 25 dkg porcukorban elkeverünk 3 evőkanál kakaót és hozzáadjuk a tejes masszához, majd belekeverünk 1 egész rumaromát és a fél kg darált kekszet.
2
Peremes tálcára, vagy tepsibe nyomkodjuk és elsimítjuk. A tetejére csokimázat teszünk, végül hűtőbe tesszük.
3
Csokimáz: 1 db ét, vagy tej tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk 4 kanál étolajjal és még melegen ráöntjük a masszára, végül szépen elsimítjuk.