porcukor, de lehet kristálycukor is
- 25 dekagramm
kakaó
- 3 evőkanál
rumaroma
- 1 pohár
darált keksz
- 0.5 kilogramm
Máz
csokoládé, kb. 10 dkg
- 1 tábla
étolaj
- 5 evőkanál
Elkészítés:
2 dl tejben feloldunk 1 kocka Ramát. 25 dkg porcukorban elkeverünk 3 evőkanál kakaót és hozzáadjuk a tejes masszához, majd belekeverünk 1 egész rumaromát és a fél kg darált kekszet.
Peremes tálcára, vagy tepsibe nyomkodjuk és elsimítjuk. A tetejére csokimázat teszünk, végül hűtőbe tesszük.
Csokimáz: 1 db ét, vagy tej tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk 4 kanál étolajjal és még melegen ráöntjük a masszára, végül szépen elsimítjuk.