Rumos-csokis szelet
Rumos-csokis szelet
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Alap

    • tej - 2 dl
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor, de lehet kristálycukor is - 25 dekagramm
    • kakaó - 3 evőkanál
    • rumaroma - 1 pohár
    • darált keksz - 0.5 kilogramm

    Máz

    • csokoládé, kb. 10 dkg - 1 tábla
    • étolaj - 5 evőkanál

    Elkészítés:

    1. 2 dl tejben feloldunk 1 kocka Ramát. 25 dkg porcukorban elkeverünk 3 evőkanál kakaót és hozzáadjuk a tejes masszához, majd belekeverünk 1 egész rumaromát és a fél kg darált kekszet.
    2. Peremes tálcára, vagy tepsibe nyomkodjuk és elsimítjuk. A tetejére csokimázat teszünk, végül hűtőbe tesszük.
    3. Csokimáz: 1 db ét, vagy tej tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztunk 4 kanál étolajjal és még melegen ráöntjük a masszára, végül szépen elsimítjuk.