Rumos-csokis szelet otthon
Rumos-csokis szelet otthon
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz - 50 dekagramm
  • kakaó - 3 evőkanál
  • Rama, olvasztva - 25 dekagramm
  • langyos tej - 2 dl
  • cukor - 25 dekagramm
  • rumaroma - 1 kevés
  • olaj - 2 evőkanál
  • étcsokoládé - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kekszet a kakaóval összekeverem, beleöntöm a Ramát, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát, ízlés szerint. Ezt a masszát kb. 25x35-40 cm tálcára, vagy jénai tepsibe terítem egyenletesen, majd fakanállal lenyomkodom, hogy sima legyen a teteje. Forralt vízgőzben felolvasztom az ét csokit az olajjal, amit az előzőleg elkészített masszára öntök és elsimítom. 20 percre hűtőbe rakom, utána 7x2 centis csíkokra vágom, vagy bármilyen méretűre.