Rumos-csokoládés piskótás szelet
Hozzávalók
A díszítéshez
csoki | 10 dekagramm |
---|---|
olaj | 2 evőkanál |
A krémhez
tej | 1 liter |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
cukor | 20 dekagramm |
vaj vagy sütőmargarin | 40 dekagramm |
Az öntethez
tej | 1 dl |
---|---|
rumaroma | 1 pár csepp |
A piskótához
tojás | 3 darab |
---|---|
liszt | 3 evőkanál |
cukor | 3 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
A kakaós tésztához
tej | 1 dl |
---|---|
tojássárgája | 1 darab |
szalakáli | 1 kávéskanál |
liszt | 25 dekagramm |
cukor | 6 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
kakaópor | 2 dekagramm |
vaj vagy sütőmargarin | 10 dekagramm |
Desszertek: Rumos-csokoládés piskótás szelet a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
A szalakálit elkeverjük a tejben, majd hozzáadjuk a tojássárgáját is. A lisztet összekeverjük a cukorral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral, majd a vajat vagy sütőmargarint hozzáadva a kezünkkel elmorzsoljuk. A tojásos részt hozzáadva kész tésztává gyúrjuk. Ha simára gyúrtuk kettéosztjuk, majd kinyújtjuk és kisütjük egy 25x25 cm tepsiben. Villával megszurkáljuk és 190 C-on 6-8 perc alatt megsütjük. A piskótalapot a klasszikus módon készítjük el és sütjük meg. A krémhez a cukorból, a tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk, majd a tűzről levéve melegen belecsipkedjük a vajat, vagy sütőmargarint és alaposan elkeverjük benne. Ha a vaj vagy sütőmargarin kicsapódna, botmixerrel dolgozzuk össze. Én külön készítettem el a pudingokat, így biztos hogy egyenletes lesz a lapok között a krém. Az egyik kakaós lapra rákenjük a vaníliás krémet. A piskótát rátesszük a vaníliás krémre, az öntetet elkészítjük és meglocsoljuk vele a piskótát, erre kenjük a maradék vaníliás krémet, befedjük a kakaós lappal és a tetejét bekenjük az olvasztott csokival. Hűtőbe tesszük és miután megdermedt lehet szeletelni.