puha vaj vagy sütőmargarin
- 20 csapott mokkáskanál
őrölt kávépor
- 2 evőkanál
vanília, vagy karamell ízű pudingpor
- 2 csomag
tej
- 4 dl
porcukor
- 20 dekagramm
A krém közé
rumaroma
- 0.5 üvegcse
kávé
- 1 dl
babapiskóta
- 25 darab
A tetejére
csokoládéreszelék
- 1 darab
A piskótához
tojás
- 2 darab
só
- 1 csipetnyi
szódabikarbóna
- 1 csapott mokkáskanál
darált dió
- 10 dekagramm
finomliszt
- 8 dekagramm
étolaj
- 2 evőkanál
víz
- 5 evőkanál
kristálycukor
- 8 dekagramm
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit alaposan kikevertem robotgéppel, a tojásfehérje és a csipetnyi só kivételével. Fakanállal óvatosan belekeverem a masszába a tojásfehérjéket, amit kemény habbá felvertem a csipetnyi sóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt, tűpróbáig egy 26 cm-es kapcsos tortaformában sütöttem meg a piskótát. Amikor kivettem a sütőből a piskótát, egy rácsra tettem kihűlni. Közben elkészítettem a krémet: A 4 dl tejben sűrűre főztem a 2 csomag karamell ízű pudingport és hagytam langyosra hűlni. A 20 dkg vajat vagy sütőmargarint alaposan kikevertem a 20 dkg porcukorral, majd összekevertem a langyos pudingkrémmel és belekevertem 1 evőkanál őrölt kávéport. Összeállítása: a kihűlt piskótát visszahelyezem a kapcsos tortaforma aljába. Rákenem a krém harmadát. Ezután az 1 dl kávé és a 0,5 rumaroma keverékébe beáztatott babapiskóták felét ráhelyezem. Újra krémet teszek rá és erre a beáztatott babapiskóták másik felét teszem, majd a maradék krémmel lezárom. Körülbelül 1 óra múlva kiveszem a formából és elsimítom a tetején és az oldalán is a krémet. Végül megszórom a tetejét csokoládéreszelékkel és hideg helyre teszem. Másnap szeletelhető.