Rumos diótorta
Hozzávalók
Tészta
dió | 1 bögre | |
---|---|---|
liszt | 1 bögre | |
cukor | 1 bögre | |
tej | 1 bögre | |
tojás | 1 darab |
krem
porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
darált dió | 25 dekagramm | |
rum | 1 kevés |
Desszertek: Rumos diótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
24 cm-es tortaformában 2-szer megsütjük a diós tésztát. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A Ramát habosra keverjük, majd azután hozzáadjuk a cukrot a diót és cseppenként a rumot, ügyelve, hogy a krém össze ne menjen. A piskótákat 2-2 lapra elvágjuk és a diós krémmel megtöltjük. Díszítés, bevonás ízlés szerint.