Rumos félholdak
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
rum | 1 dl | |
porcukor | 25 dekagramm | |
kakaópor | 25 dekagramm |
Desszertek: Rumos félholdak a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a kakaóporral, a liszttel és a fehérjehab felével, jól összekeverjük és vigyázva hozzákeverjük a tojásfehérje másik felét.
A félholdakat egy 4-cm átmérőjű pohárral vágjuk ki. Először egy teljes kört vágunk ki, utána csak félkört, így kapjuk meg a sütemény jellegzetes félhold formáját. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.
A tésztát betöltjük a sütőpapírral kibélel tepsibe és előmelegített sütőben 200 °C-nál 25 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 °C-nál 25 percig) sütjük. A még meleg megsült tésztára kenjük a rumból és porcukorból kevert mázat. Hagyjuk, hogy kihűljön.