Feltöltve:

Rumos félholdak

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A mázhoz

porcukor25 dekagramm
rum1 dl

A tésztához

finomliszt25 dekagramm
kakaópor25 dekagramm
tojás6 darab
porcukor25 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Desszertek: Rumos félholdak a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk sárgájára és fehérjére. A fehérjékből a cukorral kemény habot verünk. A sárgáját elkeverjük a kakaóporral, a liszttel és a fehérjehab felével, jól összekeverjük és vigyázva hozzákeverjük a tojásfehérje másik felét. A tésztát betöltjük a sütőpapirral kibélel tepsibe és előmelegített sütőben 200 °C-nál 25 percig (hőlégkeveréses sütőben 180 °C-nál 25 percig) sütjük. A még meleg megsült tésztára kenjük a rumból és porcukorból kevert mázat. Hagyjuk, hogy kihűljön. A félholdakat egy 4-cm átméretű pohárral vágjuk ki. Először egy teljes kört vágunk ki, utána csak félkört, így kapjuk meg a sütemény jellegzetes félhold formáját. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem