Rumos-kakós szelet
20
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
darált keksz, | 50 dekagramm |
---|---|
kakaópor | 4 evőkanál |
Ráma | 25 dekagramm |
kristálycukor | 30 dekagramm |
tej | 2 dl |
rum vagy rumaroma | 1 kevés |
Desszertek: Rumos-kakós szelet a sok
Elkészítés
1
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a Ramát a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát.
2
Jól összekeverjük a masszát és egy jénai edénybe nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe amíg a csokimáz elkészül.
3
Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, majd rákenünk és ismét hűtőbe rakjuk kb. 1-2 órára. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.