Rumos-kakós szelet
Rumos-kakós szelet
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • darált keksz, - 50 dekagramm
  • kakaópor - 4 evőkanál
  • Ráma - 25 dekagramm
  • kristálycukor - 30 dekagramm
  • tej - 2 dl
  • rum vagy rumaroma - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a Ramát a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a Rama és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát.
  2. Jól összekeverjük a masszát és egy jénai edénybe nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe amíg a csokimáz elkészül.
  3. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, majd rákenünk és ismét hűtőbe rakjuk kb. 1-2 órára. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.