Feltöltve:

Rumos kókuszos fatörzs

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Ráma8 dekagramm
rum4 evőkanál
vaníliás cukor1 kávéskanál
porcukor5 dekagramm
csokoládé20 dekagramm

A külső krémhez

kókuszreszelék2 dekagramm
cukorszirup4 evőkanál
kávé2 teáskanál
tojássárgája2 darab
Ráma17 dekagramm

A tésztához

tojás4 darab
cukorszirup3 evőkanál
rum1 evőkanál
liszt10 dekagramm
Ráma3 dekagramm
kókuszreszelék3 dekagramm
cukor7.5 dekagramm

Desszertek: Rumos kókuszos fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban felverjük a tojássárgákat a cukorral, közben hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a Ramát, a lisztet, a rumot, a cukorszirupot, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A tésztát Ramával kikent és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd előmelegített, forró sütőben 10 percig sütjük. Nedves konyharuhát terítünk rá, feltekerjük, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez gőz fölött megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét, majd belekeverjük a Ramát, a cukorszirupot, a vaníliás cukrot és a rumot. Amikor kihűlt, kitekerjük a tésztát, kivesszük a konyharuhát, a tésztát megkenjük a csokikrémmel, és újra feltekerjük. A külső krémhez a Ramát elkeverjük a tojássárgákkal, a kávéval és a cukorsziruppal, majd egyenletesen a tésztára kenjük, és hűtőben hagyjuk megdermedni. Villával megmintázzuk, meghintjük kókuszreszelékkel, majd legalább 4 órára visszatesszük a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem