Rusei sapkák
Rusei sapkák
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • mézessütemény fűszer kb.

A tésztához

  • víz - 0.5 dl
  • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
  • kakaópor - 3 dekagramm
  • finomliszt - 20 dekagramm
  • kristálycukor - 30 dekagramm
  • tojás - 6 darab

A krémhez

  • porcukor - 25 dekagramm
  • tej - 8 dl
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 2 csomag
  • rétesliszt - 20 dekagramm
  • Ráma - 30 dekagramm

A mázhoz

  • étcsokoládé - 16 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm

A szóráshoz

  • kókuszreszelék - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. Habosra keverjük a tojássárgával elkevert cukrot és vizet. A habos masszához keverjük a lisztet, kakaót és sütőport. Hozzáadjuk még a kemény habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített masszát beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előre melegített sütőben 190 °C-nál 25 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és kör alakú kiszúróval 3 cm-es köröket vágunk ki belőle.
  3. A krémhez felforralunk 6 dl tejet és belefőzzük a 2 dl tejben elkevert lisztet és a vaníliás cukrot. A Ramát és a cukrot habosra keverjük és hozzáadjuk a lehűtött főzött krémhez, ezután jól elkeverjük.
  4. A piskóta korongokat félbevágjuk, közéjül krémet kenünk. Utána a krémmel bekenjük az oldalát és meghempergetjük a kókuszreszelékben.
  5. A csokoládémázhoz a Ramát és a csokoládét gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük, a masszával bekenjük a sapkák tetejét. Hűtőszekrénybe rakjuk.