Feltöltve:

Sacher muffin

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

étcsokoládé,10 dekagramm
Ráma10 dekagramm
tojás2 darab
kristálycukor15 dekagramm
baracklekvár10 dekagramm
finomliszt15 dekagramm
sütőpor1 teáskanál

A tetejére

baracklekvár3 evőkanál

A csokoládémázhoz

étcsokoládé10 dekagramm
Ráma2 dekagramm
fehér csokoládé5 dekagramm
Főzőtejszín1 evőkanál

Desszertek: Sacher muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A muffin tepsi mélyedéseit egy-egy papírkapszlival kibéleljük. A darabokra tört csokoládét a Ramával együtt megolvasztjuk, azután félretesszük és megvárjuk, amíg langyosra hűl. A tojásokat a cukorral, egy robotgéppel habosra keverjük, majd fakanállal hozzádolgozzuk a Ramával olvasztott csokit és a baracklekvárt. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk és az előzőekhez keverjük. Egyenletesen elosztjuk a tepsi mélyedéseiben, majd az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.22 percig sütjük. A kihűlt muffinokat baracklekvárral megkenjük és behűtjük, hogy a máz majd könnyebben megdermedjen rajta. A csokoládémázhoz a darabokra tört étcsokoládét a Ramával felolvasztjuk és amikor langyosra hűlt, megkenjük vele a muffinok tetejét. Közben a fehér csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a muffinok tetejére csurgatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem