Sacher torta
Sacher torta
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
  • tojás - 8 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • cukor - 1 evőkanál
  • liszt - 20 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 15 dekagramm
  • étcsokoládé - 30 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • marcipán - 40 dekagramm
  • csokoládé - 10 dekagramm
  • baracklekvár - 25 dekagramm
  • habfixáló - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük. A csokoládét darabokra törjük és vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. A Rama margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokoládét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egyenként a tojássárgákat.
  3. Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a krémet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.
  4. Rama margarinnal kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd a középső rácson sütjük 20 percig. 20 perc múlva levesszük 160 fokra és még körülbelül 40 percig, tűpróbáig sütjük. A sütőajtót lehetőleg fél órán át ne nyissuk ki.
  5. A kész tortát hagyjuk hűlni, majd kettévágjuk. Az egyik lapot megkenjük a baracklekvárral, (ha megszórjuk a lapot habfixálóval, nehezebben nedvesedik át a tészta a lekvártól), majd rárakjuk a másik lapot és az egész tortát vékonyan megkenjük baracklekvárral.
  6. A marcipánt kinyújtjuk 2-3 milliméter vastagságúra, négyzet alakúra. A legjobb, ha sütőpapíron csináljuk és enyhén beolajozzuk a nyújtófát, hogy ne tapadjon, majd ügyesen befedjük vele a tortát teljesen. Ez természetesen el is hagyható, ha nem szeretjük a marcipánt.
  7. Végül elkészítjük a csokimázat: felolvasztjuk a tortabevonó csokoládét, majd hagyjuk hűlni és közben teljesen elkeverjük benne a Rama margarint. Ezzel öntjük le a tortát.