Sacher torta
Sacher torta
  • timer200 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tortához

    • étcsokoládé - 140 gramm
    • Rama Vajas Íz - 140 gramm
    • kristálycukor - 120 gramm
    • tojás - 5 darab
    • porcukor - 70 gramm
    • liszt - 140 gramm
    • baracklekvár - 120 gramm

    A csokoládé mázhoz

    • habtejszín - 100 gramm
    • méz - 2 evőkanál
    • étcsokoládé - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses 160°C). A tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, és az oldalát vékonyan kenjük ki margarinnal. Az étcsokoládét (70%) olvasszuk fel vízgőz felett, majd tegyük félre hűlni, a tojásokat pedig válasszuk szét.
    2. A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a kristálycukorral (kézi robotgéppel), majd egyenként keverjük el benne a tojások sárgáját. Ha egynemű lett, öntsük hozzá a kihűlt olvasztott csokoládét, és keverjük el.
    3. A tojások fehérjéjét verjük habbá a porcukorral. A habot 2-3 részletben óvatosan keverjük hozzá a csokis masszához, végül szitáljuk bele a lisztet is, és óvatosan keverjük el benne. Vigyázzunk, ne keverjük túl! TIPP: a liszt egy részét kiválthatjuk darált mandulával: 60 g lisztet és 80 g darált mandulát keverjünk el, és ezt adjuk a csokis tojásos masszához.
    4. A masszát öntsük az előkészített tortaformába és süssük kb. 40-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e, ha igen, akkor vegyük ki, és hagyjuk kihűlni, majd ha ez megtörtént vágjuk egyenesre a tetejét, és vízszintesen vágjuk félbe.
    5. A baracklekvárt egy edényben forraljuk fel, és az egyik piskótakarikát helyezzük egy tányérra. A forró lekvár felével kenjük meg a piskótát, majd helyezzük rá a másik piskótakarikát. A torta tetejét és oldalát kenjük le a maradék lekvárral, és tegyük hűtőbe kb 45-60 percre.
    6. A csokoládémázhoz a tejszínt és a 2 evőkanál mézet egy lábasban forrósítsuk fel, majd öntsük az apróra tördelt étcsokoládéra. Hagyjuk fél percig állni, ezután keverjük simára. A mázat öntsük a kihűtött torta tetejére és oldalára. Kenőkéssel simítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen.

    Sütéshez