Feltöltve:

Sacher torta

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojás8 darab
olaj100 milliliter
kakaópor8 dekagramm
sütőpor1 csomag

Töltelék

sárgabaracklekvár35 dekagramm
víz1 dl

Bevonat

étcsokoládé15 dekagramm
víz50 milliliter
olaj3 evőkanál

Desszertek: Sacher torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat egy lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd tűz felett keverés mellett hevítsük kb. 65-70 °C-ra, de ne forraljuk. Gépi habverővel krémes habbá verjük, amíg ki nem hűl.

2

A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk, kanállal a krémes habba forgatjuk, majd lassan, keverés mellett beledolgozzuk az olajat is.

3

A tésztát kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített, 175 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk.

4

A lekvárt keverés közben felforraljuk a vízzel. A langyos lekvár harmadával megkenjük az első piskótalapot. Rásimítjuk a második lapot, majd ezt is megkenjük lekvárral. A harmadik lappal befedjük, a maradék lekvárt a torta tetején és oldalán elkenjük. 1 órára hűtőbe tesszük.

5

A mázhoz a csokoládét darabokra törjük és a vizet hozzáöntjük. Vízgőz felett az egészet felolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük.

6

A torta tetejét és oldalát a csokival bevonjuk. Amint megszilárdul, forró késsel szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem