Feltöltve:

Sacher torta

access_alarm 120
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskóta

liszt20 dekagramm
cukor20 dekagramm
tojás8 darab
olaj100 milliliter
kakaópor8 dekagramm
sütőpor1 csomag

Töltelék

sárgabaracklekvár35 dekagramm
víz1 dl

Bevonat

étcsokoládé15 dekagramm
víz50 milliliter
olaj3 evőkanál

Desszertek: Sacher torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat egy lábosba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd tűz felett keverés mellett hevítsük kb. 65-70 °C-ra, de ne forraljuk. Gépi habverővel krémes habbá verjük, amíg ki nem hűl.

2. lépés

A lisztet, a kakaóport és a sütőport átszitáljuk, kanállal a krémes habba forgatjuk, majd lassan, keverés mellett beledolgozzuk az olajat is.

3. lépés

A tésztát kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített, 175 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre vágjuk.

4. lépés

A lekvárt keverés közben felforraljuk a vízzel. A langyos lekvár harmadával megkenjük az első piskótalapot. Rásimítjuk a második lapot, majd ezt is megkenjük lekvárral. A harmadik lappal befedjük, a maradék lekvárt a torta tetején és oldalán elkenjük. 1 órára hűtőbe tesszük.

5. lépés

A mázhoz a csokoládét darabokra törjük és a vizet hozzáöntjük. Vízgőz felett az egészet felolvasztjuk, majd az olajjal simára keverjük.

6. lépés

A torta tetejét és oldalát a csokival bevonjuk. Amint megszilárdul, forró késsel szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem