Feltöltve:

Sacher torta Eszter módra

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

Ráma130 gramm
porcukor110 gramm
tojás különválasztva6 darab
olvasztott csoki130 gramm
liszt130 gramm
szódabikarbóna1 kevés

Bevonó

liter víz50 milliliter
porcukor110 gramm
étcsoki150 gramm
Ráma60 gramm
ecet5 milliliter

Töltelék

sütésálló, vegyes gyümölcsízű lekvár (kb)200 gramm
mogyorókrém200 gramm

Desszertek: Sacher torta Eszter módra a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 170 C-ra és egy 22 cm átmérőjű tortakarika alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral.

2

A Ramát egy tálba tesszük és a porcukorral alaposan kihabosítjuk.
Ha kihabosodott a Rama, további habosítás mellett egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Ha a tojássárgákat felvette a Rama, folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk az olvasztott csokoládét. Alaposan keverjük el, majd tegyük félre. Kezdjük el habosítani egy másik tálban a tojásfehérjét és verjük kemény habbá.

3

Most a csokoládés keverékhez lassú mozdulatokkal keverjük hozzá a tojásfehérjehabot, majd kis adagokban a lisztet. A masszát keverjük teljesen homogénre, de ügyeljünk arra, hogy ne keverjük túl. Ha elkészült a massza, beletesszük a sütőformába és előmelegített sütőben, 170 C-on, kb. 60 percig, tűpróbáig sütjük légkeverés nélkül. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a bevonómasszát és előkészülünk a tortatöltéshez.

4

A bevonómassza elkészítéséhez egy edénybe tesszük a vizet, a cukrot és az ecetet. Lassú tűzön, folyamatos keverés mellett felforraljuk. Ha felforrt, zárjuk el a gázt és tegyük bele a csokoládét. Keverjük addig amíg sima nem lesz. Ha a csokit elkevertük, tegyük bele a Ramát is és azt is keverjük el benne teljesen, majd tegyük félre.

5

Ha kihűlt a piskóta, vegyük ki a formából, a tetejét vágjuk le vízszintesre és ugyancsak vízszintesen, vágjuk félbe. Az alsó felére kenjük fel a lekvárt, a felső rész aljára pedig a mogyorókrémet. Illesszük össze a lekváros részt a mogyorókrémes résszel. Kenjük meg a tetejét is a lekvárral és a mogyorókrémmel is, majd hagyjuk kihűlni a tortát.

6

Ha kihűlt, vonjuk be a bevonóval, majd egy órára tegyük hűtőbe. Ha kihűlt a torta, forróvizes késsel szeleteljük. Jó étvágyat hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem