Feltöltve:

Sajtfánk

45
Közepes
12 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás5 darab
Rama Classic10 dekagramm
tej2 dl
finomliszt16 dekagramm
reszelt trappista sajt12 dekagramm
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

Desszertek: Sajtfánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük.

2

Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül kevergetve főzzük 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától.

3

A tűzről lehúzva, forrón, 4 db tojást egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk amíg kihűl, aztán
a sajtot is hozzákeverjük

4

Diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
Felvert tojássárgájával lekenjük, végül 190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on kb. 25 percig sütjük. Fontos: a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végefelé!

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem