Sajtfánk
45
Közepes
12 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
Rama Classic | 10 dekagramm | |
tej | 2 dl | |
finomliszt | 16 dekagramm | |
reszelt trappista sajt | 12 dekagramm | |
vékony lapocskákra vágott mandula | ||
csokoládé |
Desszertek: Sajtfánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
A tejet felforraljuk, megsózzuk, a margarint beletesszük.
2
Amikor felolvadt, a lisztet beleszórjuk és szüntelenül kevergetve főzzük 1-2 percig. Akkor jó, amikor elválik az edény falától.
3
A tűzről lehúzva, forrón, 4 db tojást egyesével beledolgozzuk. Megvárjuk amíg kihűl, aztán
a sajtot is hozzákeverjük
4
Diónyi gombócokat szaggatunk belőle, és margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
Felvert tojássárgájával lekenjük, végül 190°C-on, légkeveréses sütőben 170°C-on kb. 25 percig sütjük. Fontos: a sütőajtót ne nyissuk ki, csak a végefelé!