Feltöltve:

Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt700 gramm
tojás2 darab
kefír1 pohár
étolaj100 milliliter
cukor60 gramm
1 csipetnyi
tej100 milliliter
élesztő50 gramm

A krémhez

Ráma200 gramm
30 gramm

Desszertek: Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.

2

Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kör alakúra kinyújtjuk, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.

3

A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.

4

Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.

5

Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is vagy fűszeres vajjal, pizza krémmel, baconnal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem