Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 700 gramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
kefír | 1 pohár | |
étolaj | 100 milliliter | |
cukor | 60 gramm | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 100 milliliter | |
élesztő | 50 gramm |
A krémhez
Ráma | 200 gramm | |
---|---|---|
só | 30 gramm |
Desszertek: Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.
Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kör alakúra kinyújtjuk, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is vagy fűszeres vajjal, pizza krémmel, baconnal.