Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli
Sajtkrémes, baconos, pizzás habkönnyű kifli
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 700 gramm
    • tojás - 2 darab
    • kefír - 1 pohár
    • étolaj - 100 milliliter
    • cukor - 60 gramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 100 milliliter
    • élesztő - 50 gramm

    A krémhez

    • Ráma - 200 gramm
    • só - 30 gramm

    Elkészítés:

    1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt, 4 részre osztjuk a tálban.
    2. Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kör alakúra kinyújtjuk, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
    3. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
    4. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
    5. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is vagy fűszeres vajjal, pizza krémmel, baconnal.