Sajtkrémes répatorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
sárgarépa | 30 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
tej | 5 dl | |
mazsola | 10 dekagramm | |
finomliszt | 30 dekagramm | |
dió | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 250 gramm | |
vaníliás cukor | 1 darab | |
étolaj | 150 milliliter | |
mascarpone sajtkrém | 500 gramm | |
főznivaló vanília ízű pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Sajtkrémes répatorta a sok répatorta recept közül.
Elkészítés
1
A répát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot, tojássárgáját, étolajat, darabokra tört diót, mazsolát, jól összekeverjük. Pici sót is teszünk bele, ezután a tojás fehérjéből habot verünk és óvatosan az egész masszához keverjük.
Kerek kimargarinozott formába öntjük, és 180 fokon légkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük.
2
A krém készítése:
A fél liter tejből és a pudingporból pudingot főzünk, ha kihűlt, akkor a margarinnal habosra kevert porcukros masszával és a mascarpone sajtkrémmel összekeverjük.