Feltöltve:

Sajtos keksz

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt45 dekagramm
Ráma25 dekagramm
tojás1 darab
1 teáskanál
reszelt sajt15 dekagramm
tejföl2 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
reszelt sajt1 kevés
szezámmag1 darab
köménymag1 kevés

Desszertek: Sajtos keksz a sok Sütemények , Keksz recept közül.

Elkészítés

1

A lisztben elmorzsolom a Ramát. Ha már elég morzsalékos, akkor hozzáadom a sütőport és a sót. Belekeverem a reszelt sajtot, - ami lehet füstölt is - és hozzáadom a tejfölt. Rugalmas tésztát gyúrok és berakom a fagyasztóba. Amíg a tészta hűl, két nagy gáztepsi méretű tepsit sütőpapírral kibélelek és egy tojást felverek egy kis tálban. Ezután kiveszem a tésztát, kettévágom és az egyik felét berakom a hűtőbe. Lisztezett deszkán 2-3 mm-re nyújtom ki a tésztát, a tojás felével lekenem, majd megszórom reszelt sajttal és szezámmaggal. A sütőt bekapcsolom 200 fokra. Tetszőleges alakúra vágom a tésztát, jelen esetben derelyevágóval rombuszokra vágtam. Belepakolom a két tepsibe őket, jó szorosan egymás mellé. Ezután a másik adag tésztával is ugyanígy teszek, csak azt szezámmaggal és egész köménymaggal szórtam meg. A deszkán felvágom és amíg a többi sül, addig otthagyom őket. Azért kell így előre dolgozni, mert irtó hamar sülnek meg (8-10 perc). Csak annyi idő van, hogy a megsülteket kipakoljam és a nyerseket bepakoljam, mert már tehetem is be sülni őket. Finom ropogós lesz, amit az ember nem tud abbahagyni. Jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem